Борисов: Се надевам дека в година раѓањето на Гоце Делчев ќе го славиме со браќата од Северна Македонија

Бугарскиот премиер Бојко Борисов очекува дека наредната година, кога ќе навршат 150 години од раѓањето на Гоце Делчев, јубилејот … Продолжи со читање Борисов: Се надевам дека в година раѓањето на Гоце Делчев ќе го славиме со браќата од Северна Македонија