Борисов: Бугарските комунисти контролирани од сталинистичка Москва ги принудуваа Бугарите во Македонија да се нарекуваат Македонци

По Втората светска војна, бугарските комунисти, контролирани од сталинистичка Москва, сакаа Бугарите во Македонија насилно да ги … Продолжи со читање Борисов: Бугарските комунисти контролирани од сталинистичка Москва ги принудуваа Бугарите во Македонија да се нарекуваат Македонци