БНТ: Наследниците на Вапцаров не се согласуваат македонскиот клуб во Благоевград да го носи неговото име

Секогаш сме тврделе дека сме Бугари бидејќи сме родени од мајка Бугарка и татко Бугарин, вели внукот … Продолжи со читање БНТ: Наследниците на Вапцаров не се согласуваат македонскиот клуб во Благоевград да го носи неговото име