Блинкен пристигна во Киев: Ќе испрати силен смирувачки сигнал и пораки за поддршка до Украинците

Посетата има за цел да ја покаже солидарноста на САД со Украина додека таа се бори со … Продолжи со читање Блинкен пристигна во Киев: Ќе испрати силен смирувачки сигнал и пораки за поддршка до Украинците