Блинкен ја одложи посетата на Пекинг поради спорниот кинески балон над САД 

Кина претходно изјави дека балонот што лета над САД е всушност метеоролошки цепелин. Тие исто така изразија … Продолжи со читање Блинкен ја одложи посетата на Пекинг поради спорниот кинески балон над САД