Амнестијата не е за ослободување тешки криминалци, туку за ублажување на состојбата во затворите, смета Народниот правобранител

Зибери вели дека во случајов законот предвидува дека целосно се ослободуваат само лица кои се осудени со … Продолжи со читање Амнестијата не е за ослободување тешки криминалци, туку за ублажување на состојбата во затворите, смета Народниот правобранител