Судството во „киднапираната држава“ пред финално „киднапирање на правдата“

Автор: Васко Попетревски | на 4.2017 | Дебати

Прашањето за отфрлање на прислушкуваните разговори како докази пред суд дојде како изненадување, и за судиите и за јавноста. Зошто токму сега новоизбраниот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски се обидува да ја наметне оваа тема пред судот?

Дебата со универзитетската професорка Беса Арифи, адвокатот и универзитетски професор Сејфула Османи и Мирослав Драганов од Институтот за човекови права.