Дали влезот во ЕУ значи и крај за производството на домашна ракија - репортажа од Бугарија

Автор: Никола Здравковиќ | пред 6 месеци | In depth

Една од темите со кои противниците на влезот на земјава во ЕУ го бранат својот став е дека граѓаните ќе мора да се откажат од некои традиции, како што е, на пример, производството на домашна ракија.

Дали е така и какво е искуството на соседна Бугарија, која од 2007-та е членка на ЕУ, од Никола Здравковиќ.