360 Степени сезона 5, бр. 13

Автор: Васко Попетревски | пред 5 месеци | In depth

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат (15.10.2018 г.) :

-што значи повикот на премиерот Заев за помирување за настаните од 27 април - опозицијата обвинува за обид за пазарење, за експертската јавност е неприфатлива амнестија;

-ќе има ли двотретинско мнозинство за уставни измени;

-„живот во кутија“ - сторија за лице со церебрална парализа кое две години не излегло од дома (живее на трети спрат во зграда без лифт) - што прават државата и општеството;

-зошто власта има двојни стандарди за животната средина - за приватните фабрики-загадувачи клуч на врата додека не постават филтри, а за државните, како РЕК Битола, постојано одложување на роковите;

-„Саботажа“.