360 Степени сезона 5, бр. 09

Автор: Васко Попетревски | пред 7 месеци | In depth

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат (1.10.2018 г.):

-има ли контекст и бројки да се стигне до 2/3-мнозинство во парламентот за уставните измени;

-Брисел, Вашингтон и Берлин очекуваат усвојување на уставните измени;

-што ќе избере ВМРО-ДПМНЕ - поддршка на уставните амандмани или предвремени избори;

-на прославата на „бојкотирачите“ - гравче, еуфорија и кавги;

-во Грција со внимание се следат случувањата во Македонија - евентуални избори може да и купат време на владата Ципрас-Каменос;

-„Саботажа“