Анкета во Јурумлери: Колку граѓаните знаат за содржината на Договорот за името

Автор: Никола Здравковиќ | пред 8 месеци | In depth

Пет дена пред референдумот решивме да провериме колку граѓаните знаат за содржината на Договорот за името и дали в недела можат да донесат одлука базирана на вистински информации. Наши екипи беа во скопското село Јурумлери, во Тетово и Велес.

Ова е анкетата од Јурумлери: