360 Степени сезона 5, бр. 07

Автор: Васко Попетревски | пред 8 месеци | In depth

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М (24.9.2018 г.):

-запрепастувачка неинформираност на граѓаните за содржината на Договорот од Преспа - анкета на „360 Степени“ и Институтот за демократија;

-нема значајни разлики во заблудите за договорот за името кај поддржувачите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ;

-дали битката за јазикот се води на вистинското место - соопштенија од Владата и од ВМРО-ДПМНЕ наликуваа на тест по граматика на слаб ученик по лекторирањето; зошто Институтот за македонски јазик е гласен за законот за албанскиот ј. и за договорот за името, а не и за суштината на својата мисија;

-низ Скопје комбинарано - со воз и велосипед: може ли експериментот да стане практика;

-„Саботажа“.