Апатурај: Македонија со НАТО ќе добие стабилност на долг рок, глас на светската маса и инвестиции

Автор: Васко Попетревски | пред 5 месеци | In depth

Што добива Македонија од потенцијалното членство во НАТО, а што се доведува во прашање ако пропадне Договорот од Преспа – одговара високиот функционер во Алијансата, Џејмс Апатурај, кој за време на Самитот во Букурешт беше портпарол на НАТО.