Како членството ја разбира пораката на Мицкоски - секој сам да реши што ќе прави за референдумот

Автор: Никола Здравковиќ | пред 8 месеци | In depth

Во Штип, за време на неделниот протестен марш, ги прашавме членовите и симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ, како ја разбираат пораката од лидерот Христијан Мицкоски дека секој сам треба да реши како ќе постапи на 30-ти септември. Мнозинството сметаат дека тоа е повик за бојкот.