360 Степени сезона 4, бр. 78

Автор: Васко Попетревски | пред 11 месеци | In depth

Во последното издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М за оваа сезона (2.7.2018г.):

-ги преведовме пресудите на Врховниот суд на Грција со кои се одбива барањето за екстрадиција на Грујевски и Бошковски: документите фрлаат нова светлина на случајот;

-интервју со министерот за надворешни работи на Луксембург, Жан Аселборн, кој го спасил состанокот на Совет на ЕУ во вторникот и посредувал за компромисните заклучоци за Македонија и за Албанија;

-противпожарниот систем во Македонија пред колапс - опрема од времето на Хитлер и Мусолини, бројноста двојно помала од законски пропишаното;

-истражување - колку „чудотворните и лековитите“ води се навистина тоа: микробиолошката анализа на дел од најпопуларните извори покажа дека водите не се за пиење;

-нова „Саботажа“.