360 Степени сезона 4, бр. 74

Автор: Васко Попетревски | пред 10 месеци | In depth

Новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М (18.6.2018 г.) - целосно посветено на договорот за името:

-церемонијата во Преспа од друг агол;

-анализа на договорот - улогата на Иванов, името под кое земјава ќе добие покана за НАТО, дали и кој од правните субјекти треба да го смени името;

-референдум - обврзувачки или консултативен, претходен или дополнителен, учество или бојкот;

-интервју со претседавачот со Советот на ЕУ, Екатерина Захариева (шефица на бугарската дипломатија) - како ќе постапат Франција и Холандија, дали ЕПП разговара со сестринските грчка и македонска опозиција;

-„Саботажа“.