360 Степени сезона 4, бр. 69

Автор: Васко Попетревски | пред 12 месеци | In depth

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М (28.5.2018 г.):

- Јавување од Брисел за последниот развој поврзан со прашањето за името; како помина работниот појадок за Македонија со министрите од земјите-членки на ЕУ, што рекоа скептичните Франција и Холандија; кратки интервјуа со австриската министерка и со македонскиот министер за надворешни работи, Карин Кнајсл и Никола Димитров;

- Последици од пресудата на грчкиот врховен суд за неекстрадирање на Горан Грујевски и Никола Бошковски - одбраната бара да запрат сите процеси против помилувани од Иванов и во Македонија; став од поранешната судијка во Стразбур, Мирјана Лазарова Трајковска, и адвокатот Петар Василев;

- Каква е улогата на политичките подмладоци во Македонија;

- Нова „Саботажа“