Вклучувањето и исклучувањето кај новиот автопат и понатаму ги збунува возачите - каде е проблемот?

Автор: Зоран Јованоски | пред 10 месеци | In depth

Отворањето на автопатот од Демир Капија до Смоквица и истовременото реконструирање на старата автопатска делница од Неготино до Демир Капија, донесе многу забуна и нервоза за патниците.

И изминатиот викенд продолжија да стигнуваат поплаки за несоодветно поставени знаци и залутани возила поради што решивме да провериме што се случува на терен.

Впечатокот е дека сега веќе нема проблеми за оние што сакаат да го користат новиот автопат, но има недоумици за оние што сакаат да се исклучат по стариот пат за Валандово и Дојран или кон некое од околните места.