360 Степени сезона 4, бр. 60

Автор: Васко Попетревски | пред 11 месеци | In depth

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М:

- Ќе се справи ли Македонија со црната статистика на починати новороденчиња;

- Преговорите за името се кршат на опсегот и уставот - има ли и кое е решението;

- Дали и колку Македонија е подготвена за преговори со ЕУ - тимовите градени во 2005 и 2009 година денес не постојат;

- Случајот со владиниот консултант Роберт Валтер, кој лобираше при изборот на Јован Илиевски за судија во Стразбур, е дел од извештајот за корупција во Парламентарното собрание на Советот на Европа;

- Пица во САД се нарачува преку Дебар и Охрид;

- Нова „Саботажа“.