Кривичниот суд дал лажни податоци за барањата за притвор од СЈО

на 4.2017 | Дебати

Адвокатот Александар Тумановски од Скопје решил да направи анализа и споредба, како судиите постапуваат кон барањата за притвор на СЈО а како кон барањата за притвор на редовното обвинителство.

За таа цел побарал информации од Основниот суд Скопје 1, но, од таму му дале лажни податоци.

Подоцна судот се правда дека се работи за техничка грешка а како виновник е посочен компјутерскиот ситем.

Погледнете го видеото.