Масовното обложување – забава или зависност во сиромашно општество?

Автор: Никола Здравковиќ | пред 11 месеци | In depth

Спортското обложување навидум на мали суми од 50 и 100 денари добива сериозни социолошко-патолошки димензии во македонското општество. Само лани во обложувалниците се свртеле 200 милиони евра што е повеќе од половина милион секој ден.

Што ги тера луѓето масовно да посегнуваат по обложување и потребна ли е поширока општествена акција?