Грчката влада ја подготвува јавноста дека не може да се спори идентитетот на етничките Македонци?

Автор: Владимир Мирчески | на 2.2018 | In depth

Во очекување на следната рунда од преговорите за името, во изминатите денови стигнаа повеќе конкретни пораки и од македонска и од грчка страна, од кои може да се насетува кои елементи се помалку, а кои повеќе проблематични.

Во анализата на „360 Степени“ за насоката во која се движи процесот, за прв пат во оригинална верзија дел од изјавите од Грција.