Репортажа од Атина - една слика на протестот, сосема друга ден подоцна

Автор: Никола Здравковиќ | на 2.2018 | In depth

Во Грција се сумираат и анализираат впечатоците од неделниот протест против употреба на терминот Македонија во името на нашава земја.

На ден по протестот во Атина, се чини, атмосферата е сосема поразлична. Кај Владата на Ципрас, барем според јавните реакции, се чини дека нема промени во определбата да продолжи да бара решение на спорот.

На овој план, денот го обележува и објавувањето во грчкиот печат на рамката со идеи предложена од Метју Нимиц во нејзината интегрална верзија.

Репортажа на Никола Здравковиќ.