360 Степени сезона 4, бр. 39

Автор: Васко Попетревски | на 2.2018 | In depth

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М:

- Грчка „То Вима“ ја објави рамката на Нимиц: нема барање за промена на Уставот, јазикот "Makedonski", остануваат кратенките MK и MKD; решението на сила во фази;

- Атина ден по протестите - грчката влада решена да продолжи да бара решение, аналитичари: и пратеници од опозицијата може да гласаат за евентуалниот компромис;

- Интервју со проф. д-р Денко Малески: силното водство во двете земји и кај меѓународните играчи се добра околност за прашањето за името;

- Анкета на Институтот за демократија: 61% од граѓаните на РМ (33% од гласачите на ВМРО-ДПМНЕ) прифаќаат решавање на прашањето за името заради побрз влез во НАТО и ЕУ;

- Скандали во Советот на јавни обвинители. Беше унапредена внука на претседателот на Советот, а тој наместо да се изземе присуствувал на гласањето. Спротивно, не беше унапредена обвинителка која води истрага за банкар-сопруг на членка на Советот која, исто така, наместо да се изземе, гласала.

- Нова „Саботажа“