Анализа: Какви се бројките во грчкиот парламент - дали ќе има поддршка за евентуален компромис?

на 2.2018 | Дебати

Со оглед на разликите кои постојат во грчката владејачка коалиција во однос на решението за спорот за името, прашање е дали ова може да го доведе во прашање евентуалното одобрување на договорот што би бил постигнат за прашањето за името, во грчкиот парламент. Ова е моменталниот распоред.