360 Степени сезона 4, бр. 36

Автор: Васко Попетревски | на 1.2018 | Дебати

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М - дебата со поранешниот премиер Владо Бучковски и аналитичарот Сашо Клековски:

-каква порака испрати средбата Заев-Ципрас во Давос;

-што значат за процесот барањата на Грција за промена на Уставот;

-можни ли се решенија од кои ќе бидат еднакво задоволни односно еднакво незадоволни и двете страни;

-што мислат соговорниците за непреведливите верзии на името и на придавката за јазикот, на пример: "Republika Gorna Makedonija" и "Makedonski";

-можен ли е внатрешен консезус за потенцијално решение.