360 Степени сезона 4, бр. 32

Автор: Васко Попетревски | на 12.2017 | Дебати

Во новото издание на „360 Степени“:

Интервју со обвинителката во СЈО, Фатиме Фетаи

- За дилемата што е присутна во јавноста - дали СЈО може да отвора нови предистраги и истраги ако веќе не може да покренува обвиненија поради истекувањето на законскиот рок од 18 месеци за тоа? 

- Зошто во вакви околности на тимот на Јанева и се потребни измените во Законот за заштитени сведоци?

- За последните истраги, како „Лидери“ за бесправно изграден објект спроти Американската амбасада во Скопје. Зошто во овој случај осомничен е само инвеститорот, а не и Груевски и Ахмети од чиј телефонски разговор произлезе истиот?

- За случаите „Монструм“, „Актор“, за прекинатиот попис во 2011.

- За оценките за партиско-политичка пристрасност на СЈО.

Нова Саботажа