Започна Конгресот - Христијан Мицкоски, единствен кандидат за лидер на ВМРО-ДПМНЕ

Автор: Славица Филиповска | на 12.2017 | Дебати

ВМРО-ДПМНЕ на Конгресот во Валандово треба да избере нов претседател на партијата по оставката на Никола Груевски. Со оглед на тоа што Христијан Мицкоски е единствен кандидат, делегатите и немаат избор, освен можеби несогласувњаето да го демонстрираат со бојкот на конгресот.

Каков е одзивот на делегатите, како постапуваат оние што побараа но не добија одложување на конгресот и избор на привремено претседателство, дали овие настани може да доведат до нови делби, како во иднина ќе се однесува пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието?