Зошто новата Влада го прави она што го критикуваше како опозиција - потпишува анекси за автопатите

Автор: Никола Здравковиќ | на 12.2017 | In depth

Во Македонија во моментов се градат три автопатски делници и сите три ги следат криминално-корупциски скандали.

За случајот со провизијата од кинеските кредити за автопатите од Кичево до Охрид и од Миладиновци до Штип, СЈО го покрена обвинението под кодно име „Траекторија“, а за влечењето огромни суми кеш од изведувачот на трасата Демир Капија-Смоквица, грчката компанија „Актор“, властите во Атина отворија истрага за перење пари.

„360 Степени“на терен провери до каде се градежните работи на сите три делници и ги праша новите власти - зошто го прават она што го критикуваа како опозиција - потпишуваат анекси на договорите.