Македонија е лакмус тест за веродостојноста на ЕУ

Автор: Владимир Мирчески | на 12.2017 | In depth

На Европа и треба силна Германија со стабилна влада, која ќе го продолжи трендот на проширување кон Западниот Балкан, вели долгогодишниот член на германскиот парламент, со хрватско потекло Јосип Јуратовиќ.

Според него, перцепцијата на Берлин е дека Македонија во изминатите месеци е позитивна приказна на Балканот и ако ги исполни задачите, државите-членки на ЕУ тоа треба да го вреднуваат преку напредок во евроинтеграциите.

Погледнете го разговорот со Јуратовиќ снимен во седиштето на Бундестагот во Берлин.