Репортажа од Берлин:Дали неизвесноста во Германија ќе влијае на амбициите на Македонија за ЕУ и НАТО

Автор: Владимир Мирчески | на 12.2017 | In depth

Амбициите на Македонија за брз почеток на преговорите за членство со ЕУ и за влез во НАТО се тесно поврзани со ставовите на најмоќната земја-членка на ЕУ, Германија. А таа го живее еден од најнеизвесните внатрешни периоди поради неуспешниот прв обид на Ангела Меркел да формира влада.

Во вакви околности Берлин деновиве беше домаќин на неколку меѓународни настани на кои се зборуваше и за иднината на Македонија. 

Погледнете ја репортажата и разговорите со повеќемина упатени во овие прашања.