360 Степени сезона 4, бр. 23

на 11.2017 | In depth

Во новото издание на „360 Степени“:

- Борбата против корупцијата продолжува да тапка во место. Имотната состојба на екс-функционерите останува строго чувана тајна. Многу капитал од даночни раеви, малку постапки за проверка на потекло на имот.

- Дали се преговара само за името? Детална анализа - што е на масата на Нимиц и која е рамката на можното решение? 

- Интервју за реформите на тајните служби со екс-министерот за внатрешни и шеф на УБК, Силјан Аврамовски, сегашен шеф на работната група за спроведување на овие реформи

- Дали СЈО има законска основа да отвора нови предистражни и истражни постапки, по истекувањето на мандатот за покренување обвиненија? 

- Кој и како ја донесе моќната стопанска единица „Економија“ до питачки стап и има ли надеж да се врати на стариот пат?

- Нова Саботажа