360 Степени сезона 4, бр. 20

Автор: Васко Попетревски | на 11.2017 | Дебати

Во новото издание на „360 Степени“, интервју со претседателот на Собранието, Талат Џафери:

- дали најавите за амандмани од пратениците на СДСМ за законот за јазици можат да предизвикаат криза во владејачката коалиција;

- дали во Собранието има иницијатива за формирање анкетна комисија за случајот „Диво насеље“;

- би гласал ли Џафери „за“ нов министер за здравство од редовите на Алијанса за Албанците;

- зошто законите од европската агенда ќе се носат во скратена постапка;

- што мисли Џафери за иницијативата „Жан Моне“;

- ќе се иницираат ли промени на регулативата за да се стесни просторот за злоупотреби кај патните трошоци за пратениците;

- Нова Саботажа