360 Степени сезона 4, бр. 18

Автор: Васко Попетревски | на 11.2017 | Дебати

Во новото издание на „360 Степени:

Интервју со поранешната судијка во Уставниот суд, Наташа Габер-Дамјановска

- Зошто иницијативата за оценување на уставноста на Законот за СЈО се чува во фиока во Уставниот суд?

- Колку е правно издржано мислењето на Владата дека Уставниот суд треба да ја запре постапката за оценување на уставноста од Членот 175 од Законот за електронски комуникации кој практично и овозможи на претходната власт да го спроведе масовното прислушкување?

- Имаше ли претседателот Ѓорге Иванов правна основа за масовното помилување и дали може денес да помилува шефот на државата?

- Нова Саботажа