Репортажа од Штип: Бочварски ја надмина предноста на Захариев и убедливо го победи во вториот круг

Автор: Никола Здравковиќ | на 10.2017 | In depth

По првиот круг од локалните избори, во Штип тесно водеше кандидатот од ВМРО-ДПМНЕ, Илчо Захариев. Сепак, во вториот круг победата ја однесе Благој Бочварски од СДСМ и со тоа стана градоначалник.

На победничкото славје на изборната ноќ се приклучи и премиерот Зоран Заев.

Погледнете ја репортажата од изборниот ден.