ВМРО-ДПМНЕ одржа две одделни прослави. Што да се очекува од поразената партија, што со Груевски?

Автор: Петар Клинчарски | на 10.2017 | In depth

Партијата ВМРО-ДПМНЕ е во деликатна фаза од дејствувањето. Тоа го покажуваат и двете одделни прослави на Денот на македонската револуционерна борба.

Една на актуелното раководство во Штип и друга на Штабот за реформи во Скопје.

По неколкудневниот молк по поразот на 15 октомври, Никола Груевски отпочна серија јавни настапи во кои, се чини, креира атмосфера за останување на лидерското место.