360 Степени сезона 4, бр. 09

Автор: Васко Попетревски | на 10.2017 | In depth

Во новото издание на „360 степени“:

- Дали во ЕЛЕМ се случила кражбата на деценијата? Приватни компании наплаќале од државата и по 20 работни часа за машини изнајмени во РЕК Битола додека внатрешната механизација скапувала. Од јуни драматично паѓаат трошоците за надворешната механизација. Поранешното раководство обвинува за политичка хајка. 

- Интервју со една од најискусните европски политичарки, Маргот Валстром, шефица на шведската дипломатија.

- Половина од македонските граѓани очекуваат членство во ЕУ до 2025. Реалност или само желба? 

- Зошто едвај 20% од младите на возраст од 18 до 29 години гласаат на избори? 

- Во пресрет на денот на белиот стап - дали сме хумано општество само на хартија? 

- Нова Саботажа