Интервју со премиерот Зоран Заев од Њујорк

Автор: Владимир Мирчески | на 9.2017 | Дебати

Погледнете го интервјуто со премиерот Зоран Заев направено за време на неговата официјална посета на Њујорк каде се одржува 72. Генерално собрание на ОН.

Теми на разговорот:

- Посетата на САД

- Надворешната политика и очекувањата за евроатланска интеграција

- Ракувањето со Трамп

- Законот за јазици

- Реформите

- Локалните избори

- Критиките за Анѓушев и Рашковски

- Минималната плата