Интервју со Димитров: Возот помина, мора да трчаме по него и да ги убедиме дека местото ни е во ЕУ

Автор: Александар Димитриевски | на 7.2017 | Дебати

Ќе успее ли Македонија да исплови од пристаништето во кое е закотвена цели 12 години по добивањето на кандидатскиот статус за членство во ЕУ?

Какви се пораките што во Трст ги слушна македонската делегација од канцеларката Меркел, од новиот француски претседател Макрон, од италијанскиот премиер Џентилони?

Погледнете го интервјуто со шефот на дипломатијата, Никола Димитров, кој го придружуваше премиерот Заев на регионалниот собир.