Стајковци и Сингелиќ - една година по катастрофалната поплава. Ништо не е направено за превенција

Автор: Никола Здравковиќ | на 7.2017 | In depth

Дали Македонија ја научи лекцијата од ланската катастрофална поплава во скопско, кога загинаа 23 лица а драматично настрадаа и куќите и инфраструктурата?

Некои од мештаните не се задоволни од вистината на отштетата, иако поголем број од нив успеале со таа помош, но и со лична инвестиција да ги санираат домовите.

Но, се чини малку, или речиси ништо не е направено за да се превенираат слични ситуации и во иднина.

Еве до какви сознанија на терен и во комуникација со надлежните дојде „360 степени“.