Германската амбасадорка Алтхаузер си оди без извинување по личните навреди од Иванов

Автор: Владимир Мирчески | на 7.2017 | In depth

Амбасадорката на највлијателната членка на ЕУ, Германија, Кристине Алтхаузер, не сака да прогнозира дали е достижна амбицијата за Македонија идната година да добие датум за почеток на преговорите за членство.

Вели дека се чувстуваат многу промени во последните недели, но дека суштинските допрва треба да се случат.

Во краткото интервју за „360 степени“, на крајот на амбасадорскиот мандат во Македонија, Алтхаузер одговара и на прашањето, дали си оди навредена по личните дисквалификации што на нејзина адреса ги изрече претседателот Ѓорге Иванов.