Анализа: Како помина посетата на Нимиц во Скопје, зошто не отиде во Атина и што понатаму со процесот

Автор: Владимир Мирчески | на 7.2017 | In depth

Метју Нимиц, како што и најави од Њујорк, не донесе конкретен предлог за решавање на прашањето за името. Но, како што изјави, од Скопје си заминува охрабрен од она што го слушнал од новата влада. Премиерот му соопштил дека сака интензивен процес, па посредникот би можел веќе од есен да ги зачести средбите со двете страни, па дури и да презентира можни конкретни решенија. 

Погледнете ја анализата на „360 степени“, за тоа како помина посетата на Нимиц во Скопје, зошто не отиде во Атина и што понатаму со процесот.