Зошто некои телевизии ги сменија уредувачките политики и главните уредници?

Автор: Петар Клинчарски | на 6.2017 | In depth

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, повеќе пати во изминатите недели ја обвинува новата власт за пристисоци врз медиумите. Аргумент му е тоа што телевизиите кои до вчера известуваа фаворизирачки за неговата партија сега известувале афирмативно за новата влада.

Факт е дека има драстична промена во уредувачките политики на двете телевизии кои предничеа во пропагандата во изминатите години. Зошто – од прилогот на Петар Клинчарски.