360 степени сезона 3, емисија 66

Автор: Васко Попетревски | на 6.2017 | Дебати

Во новото издание на „360 степени“:

- Реално ли е да се очекува дека постоечкиот систем кој е под притисок да отстапи, ќе дава отпор, меѓусебно ќе се штити и ќе се обидува до крај да ги користи сите механизми за да опстои, со оглед на тенкото мнозинство во парламентот? 

- Што може да се направи со гломазниот административен апарат создаван исклучиво по партиски клуч, ако заложбата на Заев и неговата влада се дека никој не треба да се плаши за своето работно место, зашто реваншизам нема да има?

- Во редот на прашањата што меѓу првите ќе се наметнат е и организирањето на локалните избори во октомври и пред се, со каков избирачки список ќе се оди на гласање. 

- Дебата со Фани Каранфилова-Пановска од ФООМ, Дарко Алексов од невладината организација „Мост“ и Уранија Пировска од Хелсиншкиот комитет за човекови права.

- Нова Саботажа