Чија пропаганда турка омилениот конгресмен на Путин? Прво ја дели Македонија, па ја брани ВМРО-ДПМНЕ

Автор: Васко Попетревски | на 5.2017 | In depth

Погледнете ја анализата на ставовите на американскиот конгресмен Дејна Рорабахер, кој во февруари, кога беше актуелна таканаречената „Тиранска платформа“, изјави дека Македонија не е вистинска држава и треба да биде поделена помеѓу Косово и Бугарија, а сега ги бранеше ставовите на ВМРО-ДПМНЕ пред Хојт Ји.

Чија пропагандна и лоби-стратегија турка омилениот конгресмен на Путин? 

Повеќе од видеото.