Најдобриот македонски млад научник работи на проект за вештачка интелигенција за кинеска компанија

Автор: Никола Здравковиќ | на 5.2017 | In depth

Најдобриот млад научник на Македонија за 2016-та година, Христијан Ѓорески, својата кариера ја гради во Словенија и Велика Британија.

Границите на земјава се претесни за научната област во која се развива – вештачката интелигенција.

Овој скромен 30-годишен прилепчанец, сепак, не сака да ги изгуби сите врски со татковината.

Неговиот портрет од видеото.