И по 10 години, Тоше се уште почива во гроб на кој нема ниту плоча, ограден со пластика

Автор: Зоран Јованоски | на 5.2017 | In depth

И десет години по трагичната смрт, Тоше Проески не доби достоинствено почивалиште. Со одлука на Собранието во 2008-та година, државата презеде обврска да изгради меморијален споменик кај гробното место во Крушево, но до ден денес ништо од тоа не е направено. Зошто - погледнете од истражувањето.