Репортажа од Србија: Дали Александар Вучиќ работи по скриптата на Никола Груевски?

Автор: Никола Здравковиќ | на 5.2017 | In depth

Новоизбраниот српски претседател Александар Вучиќ во последно време редовно ја користи Македонија за свои внатрешно-политички цели. По насилството во парламентот веднаш закажа координација на безбедносните служби.

Факт е дека развојот на настаните во Србија многу потсетува на состојбите во Македонија, пред се поради демократскиот регрес кај соседот.

Се чини како Вичиќ да работи по иста скрипта како Груевски.

Никола Здравковиќ ја донесува сторијата од Србија.