360 Степени сезона 5, бр. 63

Автор: Васко Попетревски | пред еден месец | In depth

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат (22.4.2019 г.):

- Репортажи од изборните вечери во штабовите на Пендаровски, Силјановска и Река, како и изборната вечер и денот потоа во Дебар;

-темелна анализа на бројките од првиот круг: колкава е разликата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во доминантно македонските средини; симулација на гласовите во пратенички мандати според Донтовата формула во тие изборни региони;

- Дебата со новинарката Оливера Трајковска и универзитетскиот професор Сефер Тахири;

-почна трката по гласови пред вториот круг од претседателските избори: Силјановска кокетира со гласачите на Река, Пендаровски не гледа како Албанец би гласал за кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ, Река вели дека нема да тргува со гласовите;

-ја прими ли Заев пораката од гласачите, ќе успее ли вториот круг;

- Нова „Саботажа“