Вајгл: Не може да се попушта пред желбите на некој кој по секоја цена сака да ја задржи власта

Автор: Владимир Мирчески | пред 10 месеци | Дебати

Погледнете го интервјуто на „360 степени“ со Иво Вајгл, европратеник и известувач за Република Македонија во Европскиот парламент, по насилството врз пратениците во македонското Собрание. 

- Не може да се попушта пред желбите на некој кој по секоја цена сака да ја задржи власта и тогаш кој ќе загуби на избори, или не е способен со други партии да обезбеди парламентарно мнозинство - вели Вајгл.